TECHNOLOGIJŲ PARKAS

Nuo 2007 m. UAB „ARCUS NOVUS“ Vilniaus rajone, Liepiškių kaime, vysto technologijų parką, įsteigė VšĮ „Liepiškių technologijų parkas“. Į parką yra kviečiamos augančios aukštųjų technologijų įmonės, nebetelpančios Vilniaus miesto centre, ieškančios ekologiškos, jaukios aplinkos, norinčios susikurti darnią aplinką darbui gamtos apsuptyje, kur vienoje vietoje galėtų pasistatyti gamybos, konstravimo, laboratorijų ir biurų patalpas, atitinkančias jų reikalavimams, patogias darbui ir poilsiui.

Pagrindiniai Liepiškių technologijų parko tikslai:

  • kurti palankią infrastruktūrą ir aplinką inovatyvių ir technologinių įmonių steigimuisi ir augimui inovatyviems produktams kurti ir paslaugoms teikti;
  • skatinti inovatyvių ir technologinių parko įmonių bendradarbiavimą;
  • prisidėti prie Vilniaus rajono ekonominės plėtros.

Liepiškių technologijų parkas yra įkurtas netoli Vilniaus, Liepiškių kaime. Parkas įsikūręs 13 hektarų įmonės valdomame plote. Iki Vilniaus miesto centro yra 14 km, iki Vilniaus oro uosto – 11 km. Parkas yra šalia kelio A3 Vilnius – Minskas, šalia tarptautinio transporto koridoriaus IXA Kaliningradas – Minskas – Odesa ir IXB Klaipėda – Minskas – Odesa.

Parke yra atvesta 3,5 MW elektros linija, planuojama atvesti 80 MW, yra įrengtas vietinis vandentiekis iš gręžinio, vietiniai valymo įrenginiai ir lietaus nuotekų vamzdynas. Parko teritorijoje įsikūrusios įmonės turi galimybę prisijungti prie šviesolaidinio interneto.

Šiuo metu dalyje parko jau veikia kelios įmonės, palydovinio ryšio teleportas, viename sklype pasodinta eksperimentinė triufelių plantacija, statomas pažangus Tier III duomenų centras, rengiamas sklypo, kuriame bus sudarytos sąlygos nedidelėms inovatyvioms ir technologinėms įmonėms statyti savo gamybos ir biurų patalpas, detalusis planas. Parkas yra natūralios gamtos apsuptyje, parke yra rekreacinė zona, ekologiškai auginama trumų plantacija, planuojama statyti rekreacinės zonos pastatą.

Liepiškių technologijų parko įmonės

UAB "SatGate"

UAB „SatGate“ yra 2007 m. įkurta profesionali palydovinio ryšio duomenų perdavimo,  palydovinės televizijos transliavimo, palydovinių antžeminių stočių įrengimo ir paleidimo eksploatacijai paslaugų teikėja.

Daugiau apie UAB „SatGate“ čia.

UAB SatGate

UAB "Amber Core"

UAB „Amber Core“ yra 2009 m. įkurta aukštųjų technologijų įmonė, užsiimanti duomenų centrų statyba ir vystymu. Šiuo metu planuoja ir projektuoja Tier III duomenų centro įkūrimą Liepiškių technologijų parke, kuris bus prijungtas prie šviesolaidinio tinklo ir užtikrins didelių duomenų paketų kokybišką ir spartų perdavimą ir saugojimą.

Daugiau informacijos čia.

UAB "Amber Core" duomenų centro vizualizacija

© 2011-2024 Arcus Novus | Web sprendimu pasirūpino SOLO SYSTEMS